Tenisz

2022.03.03-án ismét a tenisz pályán pattogott a labda a XVIII. Bókay kertben Egyesületünkből a Ráckevei Árpádfejedelem Ált Iskola Speciális tagozat 6 fővel, a SZIGETHALMI FONI 8 fővel, Kiskunlacházáról a Szent Imre u- Ált isk. Speciális tagozatról 6 fővel , és Dunaharaszti Bárka Alapítvány 4 fővel vett részt a versenyen.

A tenisz versenyen jelen volt Ekler Luca paralimpiai aranyérmes távolugró és Berki Krisztián tornász olimpiai bajnokok. Óriási élmény volt a sportolóinknak és nagy motivációt jelentet az olimpiaibajnokok jelenléte.

Egyesületünknél az egyik legkedveltebb sporimtág a tenisz ami nem véletlen hiszen egyesületünk tagja Orbán-Sebestyén Katalin, aki a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség elnökségi tagja, a szövetség tenisz szakágvezetője, a Special Olyimpics Europa Eurasia tenisz tanácsadója. Évente 4-5 versenyen vesznek részt a sportolóink. Legutóbb 2020. novemberében online tenisz ügyességi versenyen vettünk rész. Tenisz sportágban is kiemelt szerepet kap az egyesített párosok versenyeztetése. Nekünk is sikerült házon belül egyesített párost kialakítani Kiss Tamás – Sikos Ágoston személyében. Azonban amióta Kelemen Zsomborral közös pályázatot nyújtott be Ágoston így felmerült annak a lehetősége is, hogy a pályán is egy párt alkotva induljanak a tenisz versenyeken. Sajnos a Covid miatt erre még a pályán nem kerülhetett sor, de terveink között szerepel, hogy felkészülve esélyesként lépjenek fel a 2023-ban Berlinben megrendezésre kerülő Nyári Világjátékokon Magyarországot képviselő párosként. 2020-ban együttműködési megállapodást kötöttünk a Mezőberényi Iskolatenisz Sportegyesülettel kifejezetten abból a célból, hogy integrált sporttábort szervezzünk. A tábor előkészítése megtörtént, most a források megteremtésén dolgozunk és bízunk abban hogy 2021 nyarán Mezőberényben meg tudjuk rendezni az Integrált tenisz sporttáborunkat. 2020. szeptemberében az újjá alakult Magyar Tenisz Szövetség Orbán-Sebestyén Katalin javaslatát elfogadva megalakította a szövetség Fogyatékossággal Élők Tenisz Bizottságát, mely bizottságba bekerült Medvegy Judit elnökünk, az értelmi fogyatékossággal élők érdekeinek képviseletére. Az új Bizottság munkájától azt várjuk, hogy minden fogyatékossági ág megfelelően képviselve legyen a Magyar Tenisz Szövetségben.

2021. július 19-24 között Mezőberényben került megrendezésre első alkalommal a Magyar Tenisz Szövetség FÉT Bizottsága által szervezett Integrált Tenisz táborra. Egyesületünk aktívan részt vett a szervezésben a Mezőberényi Iskolatenisz Egyesülettel. A CSEFOSZ SE-t Proksa János, Varsányi József, Kolompár Elvira, Hetesi Ferenc, Szabó Olga és Tarcsi Tamás képviselték.

2021. június 24-én Budapesten a Gubacsi Zsófi Tenisz Klubban az SO által szervezett tenisz tornán vettünk részt. Erre a rendezvényre a ráckevei Árpádfejedelem Általános Iskola tanulói is el tudtak jönni, akik első alkalommal vettek részt offline versenyen.

Orbán-Sebestyén Katalin SO elnökslgi tagja, teniszszakág vezető, Vaskó György, Büki László, Sándor László, Gál Krisztián, Proksa János, Sztojka Kiara, Németh Kristóf, Ohári Balázs, Varsányi József, Szarka Erika tanár, Gubacsi Zsófia MTSZ FÉT Bizottság elnöke

Egyesületünk két tagja Orbán-Sebestyén Katalin Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnökségi tagja és Sikos Ágoston részt vettek az EKS100 promóciós filmben és ennek keretében összeállított 12 feladatsor végrehajtásában. A film bemutatásra került közel 20 Európai és további 23 Európán kivüli országban a 2021. május 4-ig SOI által szervezett Webináriumon.

2021. március 04-én ismét tenisz versenyen vehettünk részt a Magyar Speciális Olimpia Szövetség által rendezett Budapesti versenyen. Sajnos a COVID közbe szólt, így csak 3 fővel tudtunk részt venni Csvárics Tünde, Sikos Ágoston és Barabás Andrea személyében.

Tünde a narancs pályán ügyeskedett, míg Ágoston egyéniben III, és egyesített párosban Kelemen Zsomborral első helyet szerezték meg. Barabás Andrea egyéniben és egyesített párosban is az ötödik helyen végzett.

Egyesített tenisz páros Kelemen Zsombor Speciális Olimpia bajnok és Sikos Ágoston partner játékos sikeresen teljesítette az integráció elősegítése pályázatot. Gratulálunk nekik!

Patty Orsolya, Nagy Nikoletta, Csvárics Tünde, Sándor László, Varsányi József, Szűcs Richárd, Proksa János

balról: Rúszó Beáta, Sándor László, Bükki László, Varsányi József, Kiss Tamás, Sikos Ágoston, Proksa János, …, Csvárics Tünde, Patty Orsolya

ÁTADÁSRA KERÜLTEK AZ ONLINE TENISZ VERSENY RÉSZTVEVŐINEK AZ OKLEVELEK

balról: Sándor László, Ruszó Beáta, Varsányi József, Patty Orsolya, Szűcs Richárd
Németh Kristóf, Cserna Balázs, Sztojka Diána, Cserna Krisztina, Waltner Levente, Sztojka Kiara

Tenisz sportágat egyre több fiatallal tudjuk megszerettetni. 2021 augusztus végén a Magyar Speciális Olimpia Szöveség által szervezett Nemzeti Játékokra 16 versenyzővel utaztunk, melyből 7 fő tenisz sportágban versenyzett.

csapat tagjai: Szűcs Richárd, Büki László, Proksa János, Nagy Nikoletta, Varsányi József, Farkas Dóra, Sárosi Balázs, Sándor László, Kelemen Zsombor

2021. november 04-én Budapesten a Bókay Kertben pattogott a teniszlabda. Ezen a versenyen páros partner játékosunk Czank Balázs ismerkedett az egyesített tenisz versennyel. Ezen kívül a Ráckevei Árpád Fejedelem Általatános Iskola Speciális tagozat, már második alkalommal versenyzett, míg a Kiskunlacházi Speciális Iskola tanulói első alkalommal vehettek részt a versenyen. A CSEFOSZ SE-t 21 fő képviselte az országos tornán.

Kiskunlacházi és Ráckevei speciális diákjai a Budapesti Versenyen.
Kelemen Zsombor és Czank Balázs egyesitett páros
rendszeres résztvevőink a tenisz versenyeken balról-jobbra Orbán-Sebestyén Katalin szakágvezető, Ruszó Beáta, Nagy Nkoletta, Proksa János, Büki László, Varsányi József, Szűcs Richárd