Tenisz

Egyesületünknél az egyik legkedveltebb sportág a tenisz ami nem véletlen hiszen egyesületünk tagja Orbán-Sebestyén Katalin, aki a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség elnökségi tagja, a szövetség tenisz szakágvezetője, a Special Olyimpics Europa Eurasia tenisz tanácsadója. Évente 4-5 versenyen vesznek részt a sportolóink. Legutóbb 2020. novemberében online tenisz ügyességi versenyen vettünk rész. Tenisz sportágban is kiemelt szerepet kap az egyesített párosok versenyeztetése. Nekünk is sikerült házon belül egyesített párost kialakítani Kiss Tamás – Sikos Ágoston személyében. Azonban amióta Kelemen Zsomborral közös pályázatot nyújtott be Ágoston így felmerült annak a lehetősége is, hogy a pályán is egy párt alkotva induljanak a tenisz versenyeken. Sajnos a Covid miatt erre még a pályán nem kerülhetett sor, de terveink között szerepel, hogy felkészülve esélyesként lépjenek fel a 2023-ban Berlinben megrendezésre kerülő Nyári Világjátékokon Magyarországot képviselő párosként. 2020-ban együttműködési megállapodást kötöttünk a Mezőberényi Iskolatenisz Sportegyesülettel kifejezetten abból a célból, hogy integrált sporttábort szervezzünk. A tábor előkészítése megtörtént, most a források megteremtésén dolgozunk és bízunk abban hogy 2021 nyarán Mezőberényben meg tudjuk rendezni az Integrált tenisz sporttáborunkat. 2020. szeptemberében az újjá alakult Magyar Tenisz Szövetség Orbán-Sebestyén Katalin javaslatát elfogadva megalakította a szövetség Fogyatékossággal Élők Tenisz Bizottságát, mely bizottságba bekerült Medvegy Judit elnökünk, az értelmi fogyatékossággal élők érdekeinek képviseletére. Az új Bizottság munkájától azt várjuk, hogy minden fogyatékossági ág megfelelően képviselve legyen a Magyar Tenisz Szövetségben.

2021. július 19-24 között Mezőberényben került megrendezésre első alkalommal a Magyar Tenisz Szövetség FÉT Bizottsága által szervezett Integrált Tenisz táborra. Egyesületünk aktívan részt vett a szervezésben a Mezőberényi Iskolatenisz Egyesülettel. A CSEFOSZ SE-t Proksa János, Varsányi József, Kolompár Elvira, Hetesi Ferenc, Szabó Olga és Tarcsi Tamás képviselték.

2021. június 24-én Budapesten a Gubacsi Zsófi Tenisz Klubban az SO által szervezett tenisz tornán vettünk részt. Erre a rendezvényre a ráckevei Árpádfejedelem Általános Iskola tanulói is el tudtak jönni, akik első alkalommal vettek részt offline versenyen.

Orbán-Sebestyén Katalin SO elnökslgi tagja, teniszszakág vezető, Vaskó György, Büki László, Sándor László, Gál Krisztián, Proksa János, Sztojka Kiara, Németh Kristóf, Ohári Balázs, Varsányi József, Szarka Erika tanár, Gubacsi Zsófia MTSZ FÉT Bizottság elnöke

Egyesületünk két tagja Orbán-Sebestyén Katalin Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnökségi tagja és Sikos Ágoston részt vettek az EKS100 promóciós filmben és ennek keretében összeállított 12 feladatsor végrehajtásában. A film bemutatásra került közel 20 Európai és további 23 Európán kivüli országban a 2021. május 4-ig SOI által szervezett Webináriumon.

2021. március 04-én ismét tenisz versenyen vehettünk részt a Magyar Speciális Olimpia Szövetség által rendezett Budapesti versenyen. Sajnos a COVID közbe szólt, így csak 3 fővel tudtunk részt venni Csvárics Tünde, Sikos Ágoston és Barabás Andrea személyében.

Tünde a narancs pályán ügyeskedett, míg Ágoston egyéniben III, és egyesített párosban Kelemen Zsomborral első helyet szerezték meg. Barabás Andrea egyéniben és egyesített párosban is az ötödik helyen végzett.

Egyesített tenisz páros Kelemen Zsombor Speciális Olimpia bajnok és Sikos Ágoston partner játékos sikeresen teljesítette az integráció elősegítése pályázatot. Gratulálunk nekik!

Patty Orsolya, Nagy Nikoletta, Csvárics Tünde, Sándor László, Varsányi József, Szűcs Richárd, Proksa János

balról: Rúszó Beáta, Sándor László, Bükki László, Varsányi József, Kiss Tamás, Sikos Ágoston, Proksa János, …, Csvárics Tünde, Patty Orsolya

ÁTADÁSRA KERÜLTEK AZ ONLINE TENISZ VERSENY RÉSZTVEVŐINEK AZ OKLEVELEK

balról: Sándor László, Ruszó Beáta, Varsányi József, Patty Orsolya, Szűcs Richárd
Németh Kristóf, Cserna Balázs, Sztojka Diána, Cserna Krisztina, Waltner Levente, Sztojka Kiara