Egyesület

Bemutatkozó
Egyesületünk 2002 óta szervezi a Csepel-Szigeti Kistérségben a fogyatékosok szabadidős tevékenységét. Szerveztünk már úszásoktatást, lovaglást, foci és bocca versenyeket, nyári tábort, nagy létszámú sportnapokat, amit 2009-ben a belga Zonnehoeve & Living alapítvány sérültjeivel és kísérő szakembereiekkel tettük nemzetközivé.
Tagjai vagyunk a speciális olimpiai mozgalomnak, rendszeresen részt veszünk a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség által szervezett eseményeken, edzőink a szövetség által szervezett továbbképzéseken bővítik ismereteiket. Eddigi legnagyobb eredményünket a Női Kispályás Európabajnokságon a IV. divízióban értük el, ami egy II. helyezést hozott az általunk felkészített lányoknak.
Rendszeresen kapcsolatot tartunk a kistérségi speciális nevelésű okatatában részesülő tanulókkal: Dömsöd, Kiskunlacháza, Ráckeve, Dunavarsány, Szigehalom, Tököl, Szigetszentmiklós érintett tanulói vesznek részt – nagy örömmel és lelkesedéssel – sportnapjainkon.
Mindenkit szeretettel várunk, legyen az sérült, vagy ép, fiatal, vagy idős. A lényeg, hogy minél többen sportolhassunk együtt.
2017-ben együttműködési megállapodást kötöttünk a Nagypakai GRACE OZ szervezettel a határon túli magyarok, fogyatékkal élők érdekében közös programok szervezésére. Több sikeres NEA által közös pályázatnak köszönhetően tudtunk nemzetközi rendezvényeket szervezni.

  1. január óta egyesületünk KÖZHASZNÚ Egyesületként végzi munkáját.
  2. – ban együttműködési megállapodást kötöttünk a Mezőberényi Iskolatenisz Sportegyesülettel annak érdekében, hogy a fogyatékos teniszezni vágyó sportolóinkat segítség a beilleszkedésben az a sport általi integráció révén.
    Közös nyári integrált tenisz sporttábort kívánunk szervezni közösen 2021.