HÍREK

IMAG0085

Harmadik alkalommal szerveztük  ÉRZÉKENYÍTŐ Nap-ot. Idén a Szigethalom Önkormányzata és a Pest megyei Civil Információs Centrum segítségével  a civil szféra képviselőit kívántuk érzékenyíteni. Elsőként a Szigethalmi Fogyatékosok Nappali Intézmény ellátottjai, akik egyben a CSEFOSZ SE tagjai is a Honfoglalás című dalt adták elő jeleléssel. Ezt követően Voith Petra a Magyar Speciális Olimpia Szövetség “szállj be te is” programvezetője számolt be arról, hogy a Szigetszentmiklósi és Ráckevei Járásokban lévő települések iskolási 10 évvel ezelőtt elsőként kapcsolódtak be a programba és rengeteg emléket idézett fel a diákoktól és tanároktól kapott visszajelzésekből. Szívesen kapcsolódnak be, nagyon hasznosnak tartják és a CSEFOSZ SE-vel sok-sok integrált sportnap igazolja, hogy a sport is hozzá tud járulni az érzékenyítéshez. Dr Csobolyó Eszter – miután a FONI-sok előadása után nem tudott megszólalni annyira elérzékenyült – szintén elmondta, hogy milyen fontos, hogy a Felvidéki kapcsolatot is sikerült kialakítani és immár közös pályázat eredménye a mai érzékenyítő nap is a Grace Oz Mozgákorlátozottak és Egészségkárosodottak egyesületével akikkel szintén  közös sport és kulturális programok során szinte nap mint nap megtörténik az érzékenyítés is. Bóna Zoltán Országgyülési képviselő a nemzeti kapcsolatok civil szervezetek közötti együttműködés fontosságát emelte ki és örömét fejezte ki, hogy a Grace és a CSEFOSZ SE között ez példamutatóan jól működik. Saját érzékenységét megerősítve a CSEFOSZ SE para-bocsa szakosztálya részére 2 garnitura bocsa felszerelést adományozott. Fáki László kiemelte, hogy a 9 évvel ezelőtt megnyitott Szigethalmi Fogyatékosok Nappali Intézménye – mely a mai rendezvénynek is otthont adott – fontos szerepet tölt be a térség fogyatékosok életében és külön öröm, hogy a CSEFOSZ SE mellett a a SZUFLA Egyesület és a KEMPO Egyesület is rengeteg támogatást és programot szervez az intézmény ellátottjainak. Ez is az érzékenyítés egy területe és tovább biztatja a civil szervezeteket, hogy ezt a megkezdett munkát lépésről-lépésre haladva folytassák. Együttműködő partnerünk a Grace Oz egyesület részéről Sárközi Tiborné ismertette egyesületük munkáját akik a Szlovák területen Nagypaka térségében dolgoznak 5 éve. Kiemelte, hogy a CSEFOSZ SE-vel szinte napi kapcsolatban vagyunk és egymás tapasztalatait hogyan tudjuk a rendezvények során hasznosítani. A kerek asztal beszélgetés közben a fogyatékos fiatalok egy Lila világ avagy belilultunk érzékenyítő- kísérletező programon vettek részt, majd ezt  követően a Bárka Egyesület és a CSEFOSZ SE para bocsa szakosztálya egy bemutató mérkőzés keretében invitálta a résztvevőket a bocsa játék megismerésére, kipróbálására, És mivel az érzékenyítés a sport segítségével is sikerült így szinte minden résztvevő kipróbálta a para-bocsát. Hasznos délutánt töltöttünk együtt!

Idén harmadik alkalommal szervezzük az Érzékenyítő Napunkat! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

tesco
Ma Ráckevén a TESCO áruházban ünnepèlyes keretek között megkaptuk a 400.000- Ft-os támogatást amellyel a TESCO Globàl KFT támogatta a civil szervezeteket. Az ünnepsègen jelen volt Ráckeve Polgármestere Szadai Jòzsef úr aki további támogatási lehetôsèget ajánlott fel. Polgármester úr kiemelte, hogy külön öröm a város számára, hogy az egyik legtöbb iparűzési adót fizető cég a TESCO áruház a társadalmi szerepvállalásban is jelen van és támogatja a helyi civil szervezeteket, jelen esetben a CSEFOSZ SE-t. Még egyszer szeretnénk mindenkinek megköszönni a támogatást, a sok-sok szavazatot. Külön szeretnénk köszönetet mondani a Ráckevei TESCO áruház minden munkatársának ès Kerner Beáta vezetônek, akik nagyon családias hangulatban fogadtak minket . Igérjük, hogy ez a barátság nem csak a mai napra szólt és keressük az újabb közös programokat. KÖSZÖNJÜk!

x-x-x-x-x-x-x
nagypaka
2016.07.09-én a szlovákiai Nagypaka község meghívására 36 fővel vettünk részt a Nemzetközi Sport és egészségnapon. A rendezvényt Nagypaka polgármestere Ivan Senan nyitotta meg, és jelen volt a Magyar Közösség Pártja alelnöke Őry Péter. A CSEFOSZ SE csapatát elkísérte dr Csobolyó Eszter a Pest megyei Információs Centrum vezetője. Nagyon családias fogadtatásban volt részünk és a főleg szabadban rendezett versenyekhez az időjárás is hozzá tette a maga 30 fokos melegét. A részt vevők az alábbi sportágakban mérték össze tudásukat: asztalitenisz, darts, Labda-triatlon ( kosárra dobás, kapura rúgás, célba dobás), kerekesszékes slagon , gerelyhajítás és csocsó verseny. Magyarországról több egyesület volt jelen többek között az Egyetértés Egyesület Győr, Áhi Jóga Egyesület Tata, Pápai szervezet. Szlovákiából Dunaszerdahely, Velki Meder. De itt voltak Szerbia-ból is. Ezen kívül jelen volt a Nemzetközi Kultúrális és Egészségmegőrző Egyesületek Szövetségének elnöke Bacsárdi József is.
A Magyar Közösség Pártja alelnöke Őry Péter felajánlotta a helyi szervezőknek Sárközi Tibornak, hogy segít létre hozni egy új nemzetközi szervezetet a program kiszélesítése érdekében, de nem csak a sport területén hanem a kultúra és a magyar kapcsolatok tovább bővítése érdekében, hogy minél több egészség károsult, mozgássérült és más fogyatékos emberhez is el tudjon jutni ez a jó kezdeményezés. Köszönjük a Nagypaka szervezőinek, vezetőinek a meghívást, a finom és bőséges gulyáslevest, a frissítőket és a nagyszerű hangulatban eltöltött napot.

x-x-x-x-x-x-x

13442643_1394951787185545_669781101968927397_o
23 sportolóval és 11 kisérővel vettünk részt a Nagymegyeri Polgármesteri Nemzetközi Kupán. 20 civil szervezet részvételével nagyon jó hangulatú verseny volt. Sok új barátság és rengeteg élmény. Ismeretlen sportok, mint a gerely és az íjászat kipróbálása. Gratulálok a csapat minden tagjának a lelkes részvételél és a sok-sok éremért vagy “csak”a sportolásért!

-x-x-x-x-x-x-x-

tesco
Ma hivatalosan is megkaptuk az értesítést a TESCO Magyarországtól hogy a mi körzetükben a ti szavazataitoknak köszönhetôen a CSEFOSZ SE nyerte a 400.000.- Ft os támogatást! Köszönjük mindenkinek akik ránk szavazott és külön köszönet a Tököli TESCO áruház dolgozóinak is hiszen Ôk is leadhatták szavazataikat. Nagyon jó kezdeményezés a TESCO Áruház részérôl ez a társadalmi szerepvállalás és valóban a helyi lakosók döntése kellett ahhoz, hogy melyik civil szervezetet támogassa a TESCO Magyarország. Köszönjük, köszönjük!

-x-x-x-x-x-x-x-

para
A Magyar Asztalitenisz Szövetség támogatásával szerdán Szigethalmon népszerűsítette sportágunkat a paralimpiai csapat. A Szigethalmi Egyesített Népjóléti Intézmény lakóinak Frank Béla, a para-asztalitenisz szövetségi kapitánya, Máté Andrea, Csonka András, Zborai Gyula és Kaiser János mutatták be az alapütéseket. Az értelmi fogyatékos és mozgássérült fiataloknak szereztek egy szép délutánt a játékosok.